Μέσα από πολλές επιστημονικές μελέτες, διαπιστώθηκε ότι η Γκραβιόλα διαθέτει ισχυρές υποτασικές, καρδιοτονωτικές, αντισπασμωδικές και αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες.
Όλο και περισσότεροι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση των ωφελειών από τη Γκραβιόλα. Κυρίως όμως ενδιαφέρονται για τη μελέτη σχετικά με τις αντικαρκινικές ιδιότητές της. Οι επιστήμονες έχουν αποσπάσει με επιτυχία το σύμπλεγμα των χημικών ουσιών που ονομάζονται annonaceous acetogenins, οι οποίες στοχοποιούν και σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα επιλεκτικά, αφήνοντας όλα τα υγιή κύτταρα του οργανισμού ανέγγιχτα.
Εκτός από τις ικανότητες κατά του καρκίνου, η graviola επίσης εκτιμάται για τις καταπραϋντικές ιδιότητές της και τη βελτίωση της διάθεσης (αντικαταθλιπτικό).
Γενικά η κατανάλωση Γκραβιόλας από τον άνθρωπο τον ωφελεί: